Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Salāti "ziedošā vijolīte"

Redakcija
Redakcija

Gardi un vienkārši pagatavojami salāti, kuri greznos ikvienu galdu. Varat veidot tos arī kā sāļo kūku. Tādā gadījumā salāti jāizgāž no trauka un kūkas malas jāapliek ar sāļajiem krekeriem.

Nepieciešams:

300 g kūpināta šķiņķa,
200 g žāvētu plūmju,
400 g svaigu šampinjonu,
300 g svaiga gurķa,
200 g burkānu,
majonēze pēc vajadzības.

Dekorēšanai:

sāļie krekeri,
spinātu lapas,
redīsi.

Pagatavošana:

1. Burkānus novāra, atdzesē un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

2. Žāvēto šķiņķi, plūmes un gurķi sagriež sīkos salmiņos.

3. Sēnes sasmalcina un apcep eļļā uz pannas.

4. Salātus liekam kārtām:

1.kārta - kūpināts šķiņķis
2.kārta - šampinjoni
majonēze
3.kārta - žāvētas plūmes
4.kārta - gurķis
majonēze
5.kārta - sarīvēti burkāni

5. Dekorē salātus: redīsus sagriež ripiņās un iemērc sarkano kāpostu sulā, lai tie iegūst violetu nokrāsu. No redīsu ripiņām veidosim vijolīšu ziedus. Par to lapiņām kalpos spināti, bet sadrupināti krekeri būs ziedu viducīši.