Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 3


Salāti "Ceriņu zars"

Redakcija
Redakcija

Kaut arī ceriņi jau pavisam drīz būs noziedējuši, atmiņas par tiem jūs varat saglabāt savā virtuvē, pagatavojot garšīgus salātus un attiecīgi tos izdekorējot.

Nepieciešams:

2-3 kartupeļi,
1 sīpols,
150 - 200 g kūpināta šķiņķa,
2 āboli,
150 - 200 konservētu ananāsu,
1 glāze valriekstu,
4 olas (rotāšanai),
dilles, pētersīļi (rotāšanai),
nedaudz biešu sulas,
majonēze pēc vajadzības.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus novāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

2. Sīpolu sīki sagriež.

3. Šķiņķi sagriež salmiņos.

4. Ābolus nozmizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

5. Ananāsus sagriež kubiņos.

6. Riekstus ar stampiņu nedaudz sasmalcina.

7. Slātus liek traukā kārtām sekojoši: kartupeļi, sīpoli, majonēze, šķiņķis, rieksti, majonēze, āboli, ananāsi, majonēze.

8. Tālāk ķeramies pie salātu rotāšanas: olu dzeltenumu sarīvē uz smalkās rīves un pārkaisa salātiem- tas būs pēdējais- virsējais slānis. virs tā kārtojam dilles un pētersīļus.

9. Olu baltumu tāpat sarīvē uz smalkās rīves un sadala uz pusēm. Vienu pusi iemērc biešu sulā un atstāj uz pāris minūtēm iekrāsoties.

10. Kad ar biešu sulu pārlietais olbaltums iekrāsojies, no tā ar tējkarotes palīdzību veido violetos ceriņu ziedu ķekarus. Tieši tāpat no neiekrāsotā olu baltuma veido baltos ceriņu ziedu ķekarus. Daļu neiekrāsotā olbaltuma var izmantot apmalītes izveidošanai.