Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 3


Sāļā torte ATVASARA jeb salāti katrai gaumei

Redakcija
Redakcija

Salāti ir pateicīgs ēdiens, jo, gatavojot tos, vienmēr pastāv iespēja improvizēt, aizvietojot vienu vai otru sastāvdaļu ar produktiem, kas jums garšo labāk vai ir atrodami ledusskapī. Turklāt tie lieliski iederas kā ikdienā, tā svētku reizēs. Attiecīgi izdekorēti, salāti var aizstāt kūku, sagādājot prieku gan lieliem, gan maziem ēdājiem.

Nepieciešams:

1 vistas fileja,
5 olas,
200 g valriekstu (var aizstāt ar žāvētām melnajām plūmēm),
4 kivi augļi,
2 burkāni,
100 g siera,
200 g majonēzes,
dažas daiviņas ķiploka (var aizstāt ar sīpollociņiem),

Dekorēšanai:

dilles,
dzērvenes,
puķkāposts,
citrons,
2 kivi augļi,
dažas olīvas.

Pagatavošana:

1. Vistas fileju kopā ar notīrītiem burkāniem novāra un atdzesē. Olas vāra 5 minūtes, atdzesē un noņem čaumalas.

2. Vistas fileju, olas, kivi un burkānus sagriež nelielos gabaliņos vai kubiciņos. Ja salātiem pievienosiet žāvētās plūmes, arī tās jāsasmalcina.

2. Valriekstus sadrupina. Ķiplokus izspiež cau ķiploku spiedi. Ja pievienosiet salātiem zaļos lociņus, tad arī tie jāsasmalcina.

3. Trauka vidū, kurā gatavosiet salātus (torti), novieto glāzi. Salātu sastāvdaļas izvietosim tai apkārt tā, lai veidotos gredzena forma.

Vispirms liekam kārtu ar olām, pa virsu kārtojam ķiplokus (vai zaļos lociņus), tad nākošā kārta ir sasmalcināta vistas fileja, kurai pārkaisa sadrupinātus valriekstus (vai sasmalcinātas žāvētas plūmes), tad liek kārtu ar kivi un noslēdz ar burkānu kārtu. Starp kārtām pēc vajadzības klāj majonēzi.

4. Ar majonēzi pārklāj arī salātu (tortes) sānus, kurus pēc tam apbārsta ar sarīvētu sieru.

5. Dekorēšanai paredzētos kivi nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un izkārto apkārt salātu (tortes) malām un virspusē

6. No salātu (tortes) vidus izņem glāzi. Salātus (torti) dekorē ar dzērvenēm, dillēm, citrona ripiņām un puķkāpostu aitiņām. aitiņu galvas un kājas veidojam no olīvām.

Labu apetīti!