Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Sāļā torte Venēcija

Ne vienmēr, klājot svētku galdu, uz tā jāliek saldumi. jo reizēm taču tos nemaz nekārojas. Toties kāda sāļā kūka būs īsti vietā un laikā.

Nepieciešams:

400 g vārītas vai kūpinātas vistas
300 g svaigu šampinjonu
200 g žāvētu plūmju
200 g siera
2 - 3 vārīti kartupeļi
3 cieti vārītas olas
1 svaigs gurķis
majonēze pēc vajadzības

Pagatavošana:

1 Žāvētās plūmes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15. minūtēm, lai pamirkst.

2. Šampinjonus sasmalcina un apcep olīveļļā.

3. Traukā liek kārtām:

- vispirms sīkos gabaliņos sasmalcinātas žāvētas plūmes;

- pa virsu tām kārto sīkos gabaliņos sagrieztu vistu, kuru pārlej ar majonēzi;

- nākošā kārta ir kubiciņos sagriezti vārīti kartupeļi, kurus pārlej ar majonēzi;

- tad seko apcepti šampinjoni;

- nākošā kārta uz rupjās sakņu rīves sarīvētas olas; šo kārtu atkal pārlej ar majonēzi;

- tad seko kārta no sarīvēta siera;

- kā pēdējā ir rīvēta vai smalki sagriezta gurķa kārta.

4. Kūku liek vēsumā uz vairākām stundām. Pirms pasniegšanas izrotā pēc vēlēšanās.

Labu apetīti!