Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:443, Did:0, useCase: 0



Trīs veidu garšīgi marinēti gurķi ziemai

Redakcija
Redakcija

Trīs dažādas receptes gurķu marinēšanai ziemai.


Receptes iesūtīja: Laura Grīnberga

Marinēti gurķi ar mārrutkiem

2 kg gurķi, mizoti - griezti (ripiņās un vēl uz pusēm vai četrās daļās)
0,5 kg cukurs
5 ēd.k. sāls
200 gr. mārrutki (parastie)
300 gr. etiķis (bet var likt arī mazāk, jo tā sanāk ļoti stipri)
300 gr. ūdens
Sagriež gurķus, pārlej ar atdzesētu marinādi, patur vairākas stundas (es turēju visu nakti), liek burkās un karsē.

Marinēti gurķi ar ķiplokiem

4 kg gurķi (nelieli, ar visu mizu, var sagriezt uz pusēm, četrām daļām, atkarīgs no gurķu lieluma)
150 gr. eļļa
200 gr. etiķis
200 gr. cukurs
100 gr. sāls
2 tējk. maltie pipari
2 galviņas ķiploki

! Un es vēl lieku klāt šeit sinepes - uz šo daudzumu kādas pāris ēdamkarotes, izdomāju, ka varētu būt ok

Sagatavo marinādi, pārlej gurķiem, tad viņi pamazām atsulojas (kādas 3-4 stundas), liek burkās un karsē. Tā šķidruma parasti sanāk pamaz - knapi pārsedz gurķus, bet par to nevajag satraukties. Un labāk izvēlēties sulīgus gurķīšus!

Marinēti gurķi ar sinepēm

2 kg gurķi (kabači)
1 kg burkāni
1 kg sīpoli
1 kg tomāti
pusburciņa Krievu sinepes (mazā)
0,25 l eļļas
3 ēd.k. sāls
pusglāze cukura
7 ēd.k. etiķis

Burkānus šķēlītēs apcep pirmos, tad liek pārējo - vāra gatavu, beigās liek sinepes, etiķi. Karstu liek burkās un noslēdz.

Lai veicas cīņa ar dārzeņiem!

Receptes iesūtīja: Laura Grīnberga