Vistas šķiņķīši sinepju un citrona mērcē

Drukāt

Pēc manām domām, timiāns ir brīnišķīgs vistas gaļas sabiedrotais. Kopā ar citronu tas vistas garšu padara daudz īpašāku un apetītlīgāku, piešķirot tai arī burvīgu aromātu. Baudiet šo gardumu kopā ar svaigiem lapu salātiem un maigu kartupeļu biezeni.

Vistas šķiņķīši sinepju un citrona mērcē

Vistas šķiņķīši sinepju un citrona mērcē
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

6 vistas šķiņķīši,
6 ripiņas (šķēlītes) citrona,
3 - 4 ēdamkarotes skāba krējuma,
1/2 tējkarote kaltēta timiāna,
2 tējkarotes sinepju,
malti melnie piapri pēc garšas,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Šķiņķīšus liek cepamtraukā, pārkaisa ar timiānu, sāli un pipariem. Uz katra šķiņķīša uzliek citrona ripiņu (šķēlīti).

2. Skābo krējumu samaisa ar sinepēm, pielej 250 ml ūdens, vēlreiz samaisa un pārlej šķiņķīšiem.

3. Trauku liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

4. Gatavu izņem no krāsns un pasnied kopā ar kartupeļu biezeni un svaigajiem rukolas salātiem.




Kartupeļu biezeņa receptes atradīsiet šeit, savukārt svaigo rukolas salātu recepte šeit.

Labu apetīti un lai garda jūsu ikdiena!

Tev jābūt autorizētam,