Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:414, Did:0, useCase: 3


Grilēts cālis ar rīsiem, pupiņām un turku zirņiem

Rīsi, pupiņas un turku zirņi- trīs paši par sevi gardi produkti, kas lieliski viens otru papildina un veido patiešām sabalansētu garšu. Ja tam visam vēl pieliekam klāt nedaudz pikantu, grilētu cāli, iegūstam sātīgu ēdienu, kas tik ļoti piestāv pavasara sezonai.

Nepieciešams:

3 glāzes (450 ml) ūdens,
1 glāze (150 ml) basmati rīsu,
1 glāze (150 ml) novārītu turku zirņu,
100 g konservētu sarkano pupiņu,
1 tējkarote saldais paprikas pulveris,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas,
čili pipari (samalti pulverī) pēc garšas..

Pagatavošana:

1. Turku zirņi jāiemērc iepriekšējā vakarā aukstā ūdenī, lai tie labi izmirkst un uzbriest. Nākamajā dienā tos novāra gatavus ūdenī, kuram pievienots nedaudz sāls.

2. Cāli ierīvē ar sāli, pipariem, čili un grilē cepeškrāsnī grila režīmā, uz iesma 30 minūtes.

3. Kamēr grilējas cālis, gatavo piedevas: katlā ielej 3 glāzes ūdens (450 ml) un liek vārīties. Kad ūdens sācis vārīties, tajā ieber rīsus, samazina liesmu, katlam uzliek vāku un ļauj rīsiem vārīties 15 minūtes. Vārīšanas laikā rīsus nemaisa.

4. Kad rīsi 15 minūtes vārījušies, tiem pievieno sāli, saldo paprikas pulveri, čili, pupiņas un novārītos turku zirņus. Visu vāra vēl apmēram 5 - 8 minūtes. Tad katlu noņem no uguns un rīsiem ļauj vēl 5 minūtes pastāvēt zem vāka.

5. Gatavu rīsu, turku zirņu un pupiņu maisījumu liek servējamā traukā un pasniedz kopā ar grilētu cāli.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma