Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:421, Did:0, useCase: 0



Spinātu gnoki

Par gnokiem Itālijā dēvē klimpas. Tās pasniedz gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem, gan arī kā patstāvīgu ēdienu. Šoreiz piedāvājam jums izmēģinājām pagatavot spinātu gnokus, kuru recepte ir pavisam vienkārša un arī tās izmaksas nav augstas.

Nepieciešams:

2 kukulīši nobriedušas baltmaizes,
500 g svaigu vai 300 g saldētu spinātu,
200 ml piena,
2 olas,
2 ēdamkarotes kausēta sviesta,
3 ēdamkarote rīvēta Parmas siera,
zaļumi (pēc jūsu izvēles),
milti,
sāls.

Pagatavošana:

1. Baltmaizes kukulīšiem nogriež garozu un mīkstumu sagriež kubiņos. Kubiņus liek bļodā un pārlej ar uzkarsētu pienu.

2. Spinātus sasmalcina. Tiem pievieno pienā izmērcēto baltmaizi. Ar blenderi visu sakuļ viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli.

3. Atsevišķā bļodā iesit un sakuļ olas. Sakultās olas pievieno spinātu un baltmaizes masai. Labi samaisa.

4. Masai pa ēdamkarotei pievieno miltus, vienlaikus maisot. Kad mīkla sāk atlekt no bļodas malām, tā ir gatava. Labāk pievienot mazāk miltus, nekā vairāk.

5. Lielā katlā uzvāra sālsūdeni. Ar karoti ņem mīklas piciņas un pa vienai liek ūdenī. Kad gnoki uzpeld, tie ir gatavi..

6. Gatavos gnokus (klimpas) ar putu karoti izņem no katla un kārto sakarsētā traukā ar izkausētu sviestu.

7. Gnokus pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.