Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:421, Did:0, useCase: 0



Makaronu (pastas) sacepums

Drukāt

Šīs receptes pagatavošana prasīs no jūsu laika nieka 15 minūtes, toties rezultātā iegūsiet sātīgu un gardu ēdienu, kas baudāms gan kā veģetāras vakariņas, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem. Lieliski sader ar cīsiņiem vai sardelēm.

Nepieciešams:

250 g lumaconi makaronu(var izmantot arī citus makaronus, taču lumaconi lieliski piemēroti tieši sacepumiem),
1 litrs gaļas vai dārzeņu buljona,
200 g saldētu zaļo zirnīšu,
400 g konservētu tomātu (bez mizas),
2 - 3 daiviņas ķiploka,
1/2 tējkarote kaltēta timiāna,
1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļa zaļumu,
malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas,
2 ēdamkarotes olīveļļas..

Pagatavošana:

1. Makaronus ieber cepamtraukā, kurš iesmērēts ar olīveļļu, un vienmērīgi izlīdzina.

2. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, kaltētu timiānu, sasmalcinātu ķiploku, sāli, pipariem un saldētajiem zirnīšiem.

3. Konservētos tomātus iemaisa buljonā un buljonu pārlej pāri makaroniem.

4. Cepamtrauku liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes.

5. Gatavu pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un/ vai karsētiem cīsiņiem.

Labu apetīti!

P.S. Sacepumam vislabāk būs piemēroti tieši lumaconi makaroni, jo tie lieliski uzsūc sevī šķidrumu un mērci, tādējādi veidojot viendabīgu sacepuma konsistenci.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,