Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Gardais gaļas un kartupeļu sautējums "Divi vienā"

Vācijā bieži gatavo ēdienu, kas ir kā "divi vienā"- zupa un pamatēdiens kopā. Šo sautējumu sastāvā parasti ietilpst gaļa, buljons, kartupeļi un visdažādāko veidu dārzeņi, ko sautē aromātiskā garšaugu mērce.

Nepieciešams:

150 g kartupeļu,
150 g jēra gaļas filejas,
150 g liellopa gaļas filejas,
150 g teļa gaļas filejas,
150 g sviesta,
150 g zaļo pupiņu,
100 g burkānu,
100 g kolrābju,
100 g seleriju,
50 g virziņkāpostu,
50 g sīpolu,
500 ml gaļas biljona,
1 ēdamkarote baltvīna,
1 saišķītis maurloku,
1 saišķītis kārveļu (tautā dēvēts- suņuburkšķis),
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Katlā uzvāra gaļas buljonu, novāra to līdz 1/2 sākotnējā tilpuma un noliek malā. Kartupeļus un pārējos dārzeņus sagriež gabalos.

2. Pupiņas 2 minūtes blanšē, tad atdzesē. Sālsūdenī izvāra kartupeļus, burkānus, kolrābi, virziņkāpostus, seleriju un nokāš sietā. Dārzeņiem jābūt ēl nedaudz cietiem.

3. Vārīto gaļu sagriež apmēram 1 cm platās sloksnītēs un uz dažām minūtēm ieliek buljonā. Notīra kārveles, sasmalcina un uzkaisa gaļai. Sīpolus sagriež un īsu brīdi blanšē.

4. Dārzeņus kārto uz silta servējamā šķīvja, virsū liek gaļu un apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

5. Buljonam pievieno sviestu un visu sablenderē. Pieber sasmalcinātus sīpolus un maurlokus un pielej vienu ēdamkaroti baltvīna. Sagatavoto buljonu pārlej gaļai. Sautējumu pasniedz karstu.