Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Saulsardzeņu karbonāde ar sautētiem dārzeņiem

Saulsardzenes jeb dižsardzenes ir garšīgas un vērtīgas sēnes, kas oktobrī sastopamas lapu koku, bet it sevišķi egļu mežos un ēdamas pat svaigā veidā. Neceptas tās garšo pēc lazdu riekstiem, bet ceptas ir daudz garšīgākas par gaļu.

Nepieciešams:

Karbonādes pagatavošanai:

Saulsardzenes jeb dižsardzenes;
Ola;
Milti;
Sāls;
Eļļa

Sautējumam:

1 vidējs baklažāns,
2 lieli burkāni;
1 liels sīpols;
3 ķiploka daiviņas;
1 sarkanā paprika;
1 neliels cukini;
100-200 g. Holandes vai Krievijas siers;
Sāls;
Pipari;
Rozmarīna zariņš

Pagatavošana:

1. Saulsardzenes nomazgā, nosusina, apviļā olā, miltos, tad vēlreiz olā un liek sakarsētā eļļā cepties. Uzkaisa sāli. Cep no abām pusēm tāpat kā karbonādi.

2. Sautējumam vispirms sasmalcina sīpolu un nedaudz apcep uz pannas. Kad sīpols kļuvis caurspīdīgs, pievieno uz sakņu rīves sarīvētus burkānus.

3. Papriku sagriež strēmelītēs, cukini un baklažānu- kubiciņos; to visu pievieno sīpoliem un burkāniem. Dārzeņiem pievieno rozmarīnu, sāli un piparus. Kad dārzeņi jau gandrīz gatavi, piespiež ķiplokus.
Stiprāka ēdiena cienītāji var pievienot arī sasmalcinātu sarkano piparu pāksti.
Gatavam sautējumam uzkaisa sarīvētu sieru.

Lai labi garšo!

Tiem, kas nezina kā izskatās saulsardzene, pievienoju foto:

     [+] [-]

, 2010-09-28 23:00, pirms 14 gadiem
Interesanta recepte, nekad neesmu gatavojusi saulsardzenes.

     [+] [-]

, 2011-04-19 18:50, pirms 13 gadiem
Es lasīju, ka tik traki izpletušās saulsardzenes jau ir vecas, jālasa neizpletušās vai mazāk izpletušās. Bet viņas ir ļoti gardas, tas fakts, žēl, ka tik maz man te aug. Lai gan sātīgas. Un jā - kātiņus viņām neēd.