Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni

Redakcija
Redakcija

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Nepieciešams:

1/2 kg notīrīta un apmēram 5 cm lielos gabaliņos sagriezta ķirbja,
4 ēdamkarotes olīveļļas,
1/2 tējkarote sāls,
1/2 tējkarote maltu melno piparu,
1/2 kg liesas liellopa maltās gaļas,
1/2 glāze sasmalcinātu sīpolu,
1/4 glāze rīvmaizes,
2 olu baltumi,
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapiņu,
1 glāze sagrieztu sēņu,
1 tējkarote kaltēta timiāna,
1 glāze buljona,
1 tējkarote kartupeļu cietes,
1/4 glāze heresa.

Pagatavošana:

1. ķirbi novāra, nolej šķidrumu, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1/4 tējkaroti sāls, 1/4 tējkaroti piparu un saspaida ar dakšu vai stampiņu.

2. Atsevišķā traukā malto gaļu samaisa ar sīpoliem, rīvmaizi, olu baltumiem un pētersīļiem. Pievieno 1/4 tējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti maltu melno piparu. No iegūtās masas izveido 16 nelielus tefteļus (diametrā apmēram 5 cm).

3. Uzkarsē pannā 2 ēdamkarotes olīveļļas, liek tefteļus un apcep no visām pusēm brūnus. Tad pannā ieber sēnes un cep vēl 3 minūtes. Tad pievieno buljonu un timiānu, samazina liesmu un sautē līdz gatavībai.

4. Kartupeļu cieti atšķaida heresā un pievieno pannā tefteļiem. Maisot, patura uz uguns apmēram 1 minūti, lai mērce sabiezētu.

5. Šķīvī liek ķirbju biezeni, tam vidū tefteli. Dekorē ar sēnēm no mērcītes un zaļumiem.