Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Vistas krūtiņa ar tvaicētiem pavasara dārzeņiem un garšaugu mērci

Vistas krūtiņa ar tvaicētiem pavasara dārzeņiem un garšaugu mērci
Recepti sastādīja: šefpavārs Ēriks Dreibants sadarbībā ar “Borjomi”
Foto: tavavirtuve.lv

Pavasarī, kad daba mostas no ziemas miega, arī mums jādomā par spēku atjaunošanu un enerģijas vairošanu, tāpēc ēdienkartē vēlams iekļaut arvien vairāk veselīgu dārzeņu, bet gaļu labāk izvēlēties liesu, neaizmirstot arī par kāda veselīga dzēriena iekļaušanu organisma pavasara atmodas procesā.

Nepieciešams:
4 personām

4 mazie burkāni,
2 mazie cukini,
4 sparģeļi,
1 sauja franču pupiņu,
4 vistas krūtiņas.

Mērcei:

4 ēdamkarotes novārītas zaļo lēcu,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
1 tējkarote balzāmetiķa,
1 tējkarote sakapātu pētersīļu,
1 sauja svaigu spinātu.

Pagatavošana:

1. Tvaicējamā katlā ieliek vistas fileju un pavisam tvaicē apmēram 20 minūtes.

2. Kad vista tvaicējusies ~10 minūtes, tai pievieno piemērotos gabaliņos sagrieztus dārzeņus un turpina tvaicēt.

3. Mērces pagatavošanai katlā uzsilda olīveļļu ar etiķi, tad pievieno lēcas, zaļumus un visu rūpīgi samaisa.

Labu apetīti!