Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Latviskā koča jeb ķūķis

Redakcija
Redakcija

Ķūķis jeb koča ir mūsu senču iecienīts, spēcinošs gardums, kas gatavojams no grūbām un bagāts ar vitamīniem un minerālvielām. Vislabāk to gatavot tā saucamajā "pīlē" vai čuguna katlā, taču, ja tādu nav, derēs arī dziļāks cepeštrauks.

Nepieciešams:

300 g žāvētas cūkgaļas (cauraudzis vai speķis),
1 liels sīpols,
2 daiviņas ķiploka,
300 g grūbu,
sāls.

Pagatavošana:

1. SIpolus un žāvēto gaļu vai speķi sagriež kubiciņos un uz pannas apcep. Tad pārliek "pīlē" vai cepeštraukā, Pa virsu ber grūbas, pievieno sāli, pārlej ar verdošu ūdeni (ūdens daudzumam jābūt pāris cm virs grūbām) un liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā gatavoties. Traukam noteikti jābūt pārsegtam ar vāku.

Gatavošanas laiks ir apmēram 1 stunda.

2. Kad ķūķis gatavs, to izņem no cepeškrāsns, samaisa un pasniedz ar sviestu vai krējumu pēc vēlēšanās.

Gatavoja un fotografēja Iveta Apškrūma