Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


2 garšīgas zivs receptes

Tiem, kam garšo zivis, bet gribas pamēģināt ko jaunu, piedāvājam garšīgas zivju pagatavošanas receptes.

Laša fileja ar apelsīnu un Muscovado mērci

10 porcijas

Sastāvdaļas
2 kg laša filejas
5 ēd. karotes Dansukker tumšā Muscovado cukura
250 g apelsīnu sulas
200 g apelsīnu fileju
10 ēd. kar. rīvmaizes
5 ēd. kar. sviesta

Laša fileju marinē apelsīnu sulā 1 dienu. 3 ēdamkarotes Muscovado cukura sajauc ar sviestu un rīvmaizi. Laša fileju liek uz plāts, pārklāj ar maisījumu un cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180°C.

Mērcei 2 ēdamkarotes Muscovado cukura izkausē uz pannas, pievieno apelsīnu filejas(mīkstumu) un nedaudz sāls.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Cepta zivs ar sēnēm

4 porc.

Sastāvdaļas
4 zivs filejas (pa 150 g katra)
200 g austersēņu
300 g nelielu šampinjonu
100 g šalotes sīpolu
2-3 daiviņas ķiploka
200 g kokteiļtomātu
2 zariņi svaiga timiāna
1 zariņš svaiga rozmarīna
100 ml dārzeņu buljona
100 ml ūdens
1 tējk. Dansukker tumšā Muscovado cukura
sāls, pipari
sviests vai margarīns

Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Tomātus noskalo. Sīpolus nomizo un sagriež katru sīpolu 4 daļās. Ķiploku nomizo un sasmalcina.
Austersēnes un sīpolus apcep uz pannas sviestā vai margarīnā. Pievieno buljonu un ūdeni, kā arī svaigos garšaugus. Visu vāra 2-3 minūtes. Pēc garšas pievieno Muscovado cukuru, sāli un piparus. Pievieno tomātus.
Zivi apcep sviestā vai margarīnā, pievieno sāli un piparus.
Ēdienu pasniedz siltu ar salātiem vai maizi.

Ieskaties! "Zivju ēdieni. Izvēle, apstrāde, receptes". Tev noteikti patiks!

Šī pavārgrāmata, kas izdota Apgādā Zvaigzne ABC, ir unikāls vairāk nekā 500 recepšu krājums, kurā apkopotas gan klasiskas, gan mūsdienīgas receptes. Tajā iekļautas receptes visdažādāko saldūdeņos un sāļūdeņos mītošo zivju, kā arī citu jūras velšu, piemēram, garneļu, mīdiju, ķemmīšgliemeņu, pagatavošanai.

Īpašu vērtību grāmatai piešķir tajā iekļautās oriģinālās zivju ēdienu receptes no dažādiem Latvijas novadiem – tās lieliski piemērotas ēdienu pagatavošanai ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā. Krāsainajās fotogrāfijās soli pa solim parādīts, kā kūpināt butes, kā cept zivju kotletes, kā grilēt nēģus un vārīt zivju zupu. Ja vēlaties iepazīties ar šo oriģinālrecepšu autoriem un nogaršot brīnišķīgas maltītes, jums jādodas ceļā, jo Jānis un Anna Macāni saimnieko Īdeņā pie Lubāna, Evija Klēviņa ─ "Vējavās” Salacgrīvas novadā, bet Aleksandra Maksakova un Imants Pričins ─ Rucavā. Interesi izraisīs arī Zanes Kilblokas, Ilzes Salnas un Māra Šēniņa īpašās receptes. Noteikti iepazīstieties ar Indras Kviotkovskas īpašo recepti, jo pēc tās pagatavotās brīnumgardās zivju kotletes deva impulsu šīs grāmatas tapšanai.