Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Liellopu gaļa franču gaumē

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Nepieciešams:

1 kg liellopu gaļas,
150 g žāvēta cūkgaļas cauraudzīša,
2 - 3 burkāni,
2 ķiploku daiviņas,
1 apelsīns,
1 sīpols,
15 svaigie šampinjoni,
5 kadiķa ogas,
1 krustnagliņa,
500 ml sausā sarkanvīna,
timiāna zariņš,
rozmarīna zariņš,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Notīrītus burkānus un sīpolu sasmalcina un pannā sakarsētā eļļā apcep. Pārliek sautējamā katlā.

2. Liellopa gaļu sagriež palielos gabalos un liek katlā pie burkāniem un sīpoliem. Visu pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

3. Kad gaļa stundu vārījusies, tai pievieno garšvielas: sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus, saspiestas kadiķu ogas, krustnagliņu, timiānu un rozmarīnu. Pielej pusi no vīna.

4. Vēl pēc stundas katlā liek norīvētu apelsīna miziņu no viena apelsīna un gabaliņos sagrieztu apelsīna mīkstumu. Pielej atlikušo vīnu.

5. Uzreiz pēc tam žāvēto cauraudzīti sagriež kubiņos un kopā ar četrās daļās sagrieztiem šampinjoniem apcep. Pievieno sautējumam. Turpina sautēt vēl stundu.

6. Gatavu sautējumu pasniedz ar zaļajiem salātiem un/ vaikarupeļiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma