Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Enchilada ar gailenēm un biezpienu

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Nepieciešams:
2 personām

200 g gailenes
1 vistas fileja
1 neliels sīpols
2 sakapātas daivas ķiploka
1 neliels čili pipars
100 g spinātu
100 g graudainā biezpiena
sarkanā salsa pēc garšas
4 gab. kviešu tortilljas
40 g. jeb divas nelielas saujas rīvēta siera
1/4 paciņa sviesta
80 g. jeb 2 ēdamkarotes skāba krējuma
1 zariņš timiāna
pipari pēc garšas
sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Uz pannas izkausē sviestu, apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju, pievieno gailenes, cep 2- 3 minūtes.

2. Pēc tam pievieno svaigus spinātus, ko apcep apmēram 2-3 minūtes vai arī līdz brīdim, kad spināti sakrītas.

3. Uz pannas uzsilda tortiljas (svarīgi, lai tās netiktu apdedzinātas).

4. Apcepto masu kārto tortiljās, virsū uzklāj biezpienu, tortilju sarullē.

5. Tortiljas ievietoto dziļajā sacepuma pannā, pārlej ar skābo krējumu, sarkano salsu un pārber ar rīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes 200° C temperatūrā.

Labu apetīti!