Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0


Baklažānu, burkānu un pākšu pupiņu sautējums ar ceptu zivi

Ir īstais laiks izmantot dabas veltes veselīgai pusdienu ēdienkartei. Miksējot dažādus dārzeņus, iegūsiet gardus un vitamīniem bagātus sautējumus, kas būs spēcinošs uzturs rudens drēgnajam laikam.

Nepieciešams:

Ceptai zivij:
Jebkāda svaigās zivs fileja,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Sautējumam:
1 baklažāns,
2 lieli burkāni,
200 g saldētu pākšu pupiņu,
1 liels sīpols,
3 daiviņas ķiploka,
sāls un pipari pēc garšas,
eļļa cepšanai,
saišķītis svaigu diļļu.

Svaigajiem salātiem:
2 lieli burkāni,
saišķītis svaigo zaļo lociņu,
majonēze pēc vajadzības.

Pagatavošana:

Sautējums:
Uz pannas sakarsētā eļļa nedaudz apcep sīpolu, tad pievieno rupji sarīvētus burkānus un sagrieztu baklažānu, pannai uzliek vāku un un mazas liesmas sautē. Neilgi pirms gatavības, pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Gatavu sautējumu pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.

Zivs:
Zivi apkaisa ar sāli un sakarsētā eļļa apcep no abām pusēm.

Svaigie burkānu salāti:
Burkānus nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pievieno sagrieztus zaļos lociņus, majonēzi pēc vajadzības, visu izmaisa. Sāls šādi gatavotiem salātiem nav nepieciešama.

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma