Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Seleriju un kabaču sacepums ar ķiplokiem un sieru

Redakcija
Redakcija

Selerijas sakne ir veseligs, taču nepelnīti reti virtuvē izmantots produkts. Lai gan sautēta kopā kabaci un ķiplokiem, tā garšo vienkārši fantastiski. Ja vēl krāsai pievienojam sarkanu papriku, bet smeķim- sieru, iegūstam nepārspējamu garšu salikumu, kas pārsteigs ne vienu vien gardēdi.

Nepieciešams:

1 neliela vai 1/2 no lielas selerijas saknes,
300 g svaiga kabača bez sēklām un mizās,
1 sarkanais sīpols,
1 sarkanā paprika,
4 daiviņas ķiploka,
150 g Krievijas vai Holandes siera,
sāls,
malti melnie pipari,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1 Selerijas sakni nomizo un sagriež nelielos kubiciņos. Tāpat kubiciņos sagriež kabaci, bet papriku- strēmelītēs.

2. Sagrieztos produktus ber uz pannas, pievieno vairākās daļās sagrieztu sīpolu un, ik pa brīdim apmaisot, apbrūnina.

3. Kad dārzeņi apbrūninājušies, tos pārkaisa ar caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem, sāli un pipariem. Pannai uzliek vāku un turpina cept, līdz dārzeņi gatavi.

4. Sieru sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un iemaisa jau gatavā sacepumā.

Pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai piedevu pie gaļas.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma