Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Basmati rīsi indiešu gaumē

Drukāt

Basmati rīsi ir unikāla rīsu šķirne ar burvīgu aromātu, kas saglabājas arī pēc to novārīšanas. Turklāt apvienojumā ar pareizajām garšvielām, tie ne tikai pārvēršas kārdinošā gardumā, bet arī priecē acis ar savu saulaino izskatu: kurkuma rīsiem piešķir dzelteno krāsu, kardamons- rūgtenas notis, bet žāvētie augļi- nelielu saldmi.

Basmati rīsi indiešu gaumē

Nepieciešams:

300 g Basmati rīsu,
50 g Ghi sviesta (var aizstāta ar parasto sviestu),
5 g kardamona,
5 g kumīna,
5 g kaltēta fenheļa,
1 tējkarote kurkumas,
5 g kaltēta koriandra,
50 ml dzidrināta sviesta,
svaiga cotrona miziņa no 1 citrona,
50 g Indijas riekstu,
100 g žāvētu augļu,
sāls pēc garšas,
cukurs pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Uz vidējas uguns katlā uzkarsē ghi sviestu Pievieno drupinātas garšvielas (kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli). Visu apcep.

2. Kad garšvielas nedaudz apcepušās, tām pievieno Indijas riekstus un žāvētus augļus.

3. Vēl pēc brīža katlā ber noskalotus rīsus, pārlej ar nepieciešamo ūdens daudzumu un pieber sāli pēc garšas. Katlam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns, nemaisot, apmēram 20 minūtes, līdz rīsi gatavi.

Labu apetīti!

Gatavoja: Lauris Aleksejevs, Foto: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,