Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Meža cūkas gaļas kotletes

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Nepieciešams:

1kg meža cūkas gaļas,
400g speķa,
1 sīpols,
2 - 3 ķiploka daiviņas,
3 olas,
sāls,
pipari,
garšvielas,
eļļa.

Pagatavošana:

1. Meža cūkas gaļu, speķi, sīpolu, ķiplokus samaļ gaļas mašīnā. Pievieno olas, sāli, piparus, garšvielas un samīca viendabīgā masā

2. No sagatavotās masas veido kotletes, liek pannā sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm skaisti brūnas.

3. Lai kotletes būtu sulīgākas, tās liek cepamtraukā, pārlej ar nelielu ūdens daudzumu un sautē cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni pusstundu.

Labu apetīti!

     [+] [-]

, 2010-12-14 08:43, pirms 9 gadiem
Mežacūkās - ne visās - dzīvo tādi riebīgi tārpi, kas mēdz iemitināties arī cilvēkā. Tārpiņi ir dzīvelīgi, pat ļoti, iznīkst tikai tad, ja mežacūkas gaļu apstrādā 2 stundas. Katrs mednieks Latvijā pateiks, kas šī ir vienīgā gaļa, no kuras kotletes cept nedrīkst. Daži, pirms daudziem gadiem - jocīgākais - paši būdami mednieki - aizmirsa par šo skarbo noteikumu un pamēģināja, uzskatīdami, ka nu šī nošautā cūka bijusi pilnīgi vesela ... Slimo jau 10 gadus, jo tārpiņi ielien muskuļos, ne ar kādām zālēm ārā dabūt tos nevar, tie ir iekapsulējušies, cilvēkam ir hronisks vājums. Saslimšanas sākuma posms ir reti baiss - ar to var aiziet arī pie tēviem.
Visu citu meža gaļu var lietot uz nebēdu - šašlikos, kotletēs, karbonādēs, meža cūku galvenokārt lieto gatavojot cepešus, kas pa cepeškrāsni tusē vismaz 2,5 stundas - nu tā, lai droši un ar garantiju. Pat mājdzīvniekiem neapstrādātu mežacūkas gaļu nedod ...

     [+] [-]

, 2010-12-14 09:06, pirms 9 gadiem
Hmm, meža cūkas gaļu ''pa taisno'' iegūstu no kāda mednieka, kurš tāds ir vairākās paaudzēs, bet recepti - no viņa sievas. Zinu, ka šādi kotletes gatavo arī citās mednieku ģimenēs. Visi nesaslimuši un dzīvi...
Bet par komentāru - paldies, tagad nāksies šo faktus izpētīt sīkāk.

     [+] [-]

, 2010-12-21 02:12, pirms 9 gadiem
Tie tārpiņi saucas trihanellas, taču domāju, ka cepeškrāsnī apmēram 200 grādos viņi iet bojā un cilvēkam nekas nedraud.

     [+] [-]

, 2011-08-22 16:58, pirms 8 gadiem
pavisam nejauši iekļuvu šādā receptē un lasot sssviesta tekstu- varu pateikt, ka tiešām tu esi reāls sviests.
Ko viens cilvēks var murgot, ka necep kotletes- un kā vēl cep.
Jā, ja gaļa nav pārbaudīta, pastāv iespēja, ka tā var būt inficēta ar trihanellām, un tieši tapēc- gaļu, kotletes sutina lielā T, lai viņas iznīktu.

     [+] [-]

, 2011-10-10 17:33, pirms 8 gadiem
arprats ka var apes dzivnieku
sausmass

     [+] [-]

, 2011-10-10 17:35, pirms 8 gadiem
tie cilveki r badaini vai

     [+] [-]

, 2012-03-07 15:18, pirms 7 gadiem
Mežacūkas kotletes var cept, tikai pēc tam jāizsautē cepeškrāsnī. Pats sautēju stikla traukā ar vāku, uzlejot krējuma ceptu sīpolu un ķiploku mērci,pielieku garšvielas sāli piparus dilles pētersīļus pielieku krējumu.To visu uzleju ceptajām kotletēm un sautēju. Rezultāts-DIEVĪGS!!!

     [+] [-]

, 2012-08-07 16:30, pirms 7 gadiem
Principā ir tā, ka ja gaļa stāvējusi ilgāku laiku saldētāvā ļoti zemā temperatūrā, tas palielina ka trihenella gājsusi bojā, bet es ar šo spriedumu esmu piesardzīgs, tāpēc kotletes pēc apcepšanas lieku pīlē sutināties uz vismaz pusotru h.