Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Seleriju plovs ar apelsīniem un tofu saldskābajā ananāsu glazūrā

Redakcija
Redakcija

Šis plovs garšos ne tikai veģetāriešiem, bet arī visiem pārējiem. Iemācoties to gatavot, varēsiet baudīt garšīgu ēdienu gan ievērojot kādu diētu, gan arī gavēņa laikā. Bet, savienojumā ar kādu gaļas ēdienu, varēsiet pabarot arī pārējos, kas nav veģetārieši.

Plovam

Nepieciešams:

2 ēdamkarotes nepulēto Basmati rīsu,
2 ēdamkarotes balto Basmati rīsu,
1 ēdamkarote sīki sagriezta purava vai šalotes sīpola,
1/2 glāze nomizotu, sagrieztu seleriju kātu,
extra virgin olīveļļa,
šķipsniņa malta kanēļa,
1/2 veģetāra dārzeņu buljona kubiņa,
dažas daiviņas apelsīna,
pētersīļi.

Pagatavošana:

1 Uzkarsējiet eļļu, pasautējiet tajā puravu vai sīpolu, tad pievienojiet seleriju un cepiet apmēram 3 minūtes, līdz tā iegūst spilgtāku krāsu.

2. Tad pievienojiet brūnos rīsus, kanēli, maisot pasautējiet 10 sekundes, pievienojiet apmēram pusglāzi karsta ūdens un pusi buljona kubiņa. Kad ūdens uzvārās, uzlieciet katlam vāku un uz mazas uguns nemaisot sautējiet 20 – 25 minūtes.

3. Tad vienmērīgi pārkaisot pievienojiet noskalotus baltos rīsus, un sautējiet vēl 10 – 15 minūtes, līdz rīsi uzbrieduši un gatavi. Iespējams, vajadzēs papildināt ūdeni – dariet to uzmanīgi, no katla maliņas, lai pēc iespējas neizkustinātu rīsus, citādi tie apakšā piedegs un augšpusē neizvārīsies.

4. Ļaujiet rīsiem vēl 5 minūtes zem vāka pastāvēt, tad samaisiet ar gabaliņos sagrieztām apelsīna šķēlītēm.

Tofu.

Nepieciešams:

Divas 0,5cm biezas šķēles tofu siera,
augu eļļa;

glazūrai:
1/2 glāze bārbekjū tomātu mērces,
1/4 glāze medus (vai agaves sīrupa vegāniem),
1 ēdamkarote garšvielu maisījuma (smaržīgie pipari, asie pipari, krustnagliņas, kanēlis, muskatrieksts, timiāns, kaltēts ķiploks – visu samaļ pulverī; pērkot gatavu, meklējiet maisījumu „Jerk seasoning”),
sula no 1/2 apelsīna
sula no 1/2 citrona,
1/2 ēdamkarote sojas mērces,
1/2 svaiga ananāsa, nomizota un sagriezta gabaliņos.

Pagatavošana:

1. Tofu apcepiet no abām pusēm uz straujas uguns, katru pusi dažas sekundes. Lieciet atdzist.

2. Sajauciet visas glazūras sastāvdaļas, uzvāriet, iegremdējiet glazūrā tofu, un vāriet, līdz tā karamelizējas (apmēram 10 minūtes).

Autors: Veģetārisms.lv