Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Kartupeļu un gaļas sacepums

Kartupeļu un gaļas sacepums
Kartupeļu un gaļas sacepums
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Var šķist, ka šī recepte ir gana laikietilpīga, tomēr tā nav. Kamēr vārās gaļa un kartupeļi, jūs mierīgi varat nodarboties ar citām lietām, un, kad tie gatavi, atliek vien nepilna pusstunda un ēdiens ir gatavs. Turklāt ļoti gards ēdiens. Baudiet to kopā ar marinētiem pipargurķīšiem vai svaigu dārzeņu salātiem. Un, protams, arī ar glāzi laba vīna.

Nepieciešams:

5 - 6 vidēji lieli kartupeļi,
500 - 700 g liesas cūkgaļas,
50 g Holandes vai krievijas siers,
2 sīpoli,
lauru lapa,
sāls pēc garšas,
daži melnie piparu graudi,
daži smaržīgo piparu graudi,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Gaļu sagriež palielos gabalos, liek katlā, pieber sāli, melnos un smaržīgos piparus, pievieno lauru lapu, pārlej ar ūdeni un vāra līdz gatavībai. Gatavu izņem no katla, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. buljonu izkāš un saglabā.

2. Atsevišķā katlā sālsūdenī novāra nomizotus kartupeļus. Kad tie gatavi, šķidrumu nokāš, kartupeļus novieto, lai atdziest, tad sagriež ripiņās.

3. Sīpolus nomizo, sasmalcina un kopā ar iepriekš sagrieztajiem gaļas gabaliņiem eļļā apcep.

4. Cepamtraukā apakšā liek ripiņās sagrieztos kartupeļus, tiem pa virsu kārto sīpolu un gaļas maisījumu. Pārlej ar buljonu, kurā vārījusies gaļa un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

5. Cepamtrauku liek cepeškrāsnī un 200 grādos cep apmēram 20 minūtes.

Labu apetīti!