Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Švābu pelmeņi. Gatavojam paši

Švābu pelmeņi ir lielo ravioli paveids, iecienīts Dienvidvācijas ēdiens, kas, nedaudz mainoties, cauri gadu simtiem saglabājies līdz pat šodienai. Bet tagad pat Švābijas lauku restorāniņos šādus pelmeņus biežāk pasniedz pildītus ar lasi nekā ar smalki maltu gaļu un spinātiem, kā tas ir paredzēts oriģinālajā receptē.

Nepieciešams:

Mērcei:
1,5 l gaļas vai dārzeņu buljona,
3 sīpoli,
2 ēdamkarotes sviesta, zaļumi.

Mīklai:
250 g miltu,
2 olas,
5 ēdamkarotes ūdens,
sāls.

Pildījumam:
150 g maltās gaļas,
1 ola,
1 sīpols,
100 g spinātu,
1 baltmaizes šķēle,
muskatrieksts,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Izsijātos miltos iejauc olas, sāli un ūdeni un samīca gludu, vijīgu mīklu. atstāj to 20-30 minūtes "atpūsties".

2. Sagatavo pildījumu: blanšē un sasmalcina spinātus. Malto gaļu sajauc ar spinātiem, izmērcētu baltmaizi, sakapātu sīpolu, olu, garšvielām un samaisa viendabīgā masā.

3. Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē ļoti plānu, tad ar mīklas rullīti vai asu nazi sagriež apmēram 5x10 cm lielos taisnstūros. Uz vienas taisnstūra pusītes liek tējkaroti pildījuma. Malas nedaudz samitrina ar ūdeni. Tukšo malu pārloka pildījumam un visas maliņas ar pirkstiem vai dakšiņu cieši saspiež kopā, lai vārot tās neatveras.

4. Lielā katlā uzkarsē buljonu. Pelmeņus pa vienam iegremdē vārošajā buljonā un mērenā karstumā vāra 10-15 minūtes.

5. Sīpolus sagriež plānos gredzenos un apcep sviestā zeltainus.

6. Gatavos pelmeņus kārto uz šķīvja, pārlej pāri nedaudz buljona un rotā ar apceptajiem sīpolu gredzeniem un zaļumiem.

7. Pelmeņus parasti pasniedz ar zaļajiem salātiem.