Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Cūkgaļas sacepums ar dārzeņiem un rīvētu sieru

Cūkgaļas sacepums ar dārzeņiem un rīvētu sieru
Cūkgaļas sacepums ar dārzeņiem un rīvētu sieru

Foto: Ivars Puķe

Mums garšo! Bez tam cepeškrāsnī gatavoti ēdieni ne tikai tīkami iesmaržo, bet arī iesilda virtuvi, un cūkgaļas vietā var ņemt ko citu, piemēram, vistas fileju, žāvētu gaļu vai arī kādu zivi. Ja vēlaties ekperimentēt un paplašināt garšas buķeti, tieši uz gaļas var kārtot arī ripiņās sagrieztus cukīni, baklažānus, kabačus, rīvētus kolrābjus, izspiestus ķiplokus - visu, ko vien sirds vēlas un kas mājās trāpās pa rokai.

Nepieciešams:

1/2 kg cūkgaļas,
2 -3 sīpoli,
3 vidēji tomāti,
1 paciņa majonēzes,
200 g rīvēta siera,
sāls,
pipari,
garšvielas.

Pagatavošana:

1. Cepešpannu uzkarsē 10 minūtes aptuveni 200 grādu temperatūrā.

2. Gaļu sagriež 1 cm biezās šķēlēs un izklapē.

3. Tomātus un sīpolus sagriež ripiņās.

4. Pannā ieklāj cepampapīru un produktus klāj kārtās - gaļu, ko viegli apsāla, sapiparo un pievieno garšvielas, tad sīpolus un tomātus. Visu pārlej ar majonēzi, pa virsu bagātīgi uzber rīvētu sieru.

5. Cep aptuveni 20 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Pasniedz ar kartupeļu, rīsu u.c. ēdieniem un dažādiem salātiem.