Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Pildīta karpa

Visdrīzāk, ka katrai lietpratīgai saimniecei ir sava, pārbaudīta pildītas karpas recepte, ar kuru svētkos tiek iepriecināti tuvinieki un draugi.

Nepieciešams:

1 karpa (1 - 2kg),
250g zivju filejas,
2 saziedējušas maizītes,
2 - 3 burkāni,
1 sīpols,
100g sviesta,
pētersīļi,
lauru lapas,
timiāns,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Zivju fileju kopā ar sīpolu, karpas aknām vai pieņiem un ūdenī izmērcētu maizi samaļ gaļas mašīnā, tad samaisa ar garšvielām. Pildījumu liek karpas vēderā, no kuras izņemtas asakas un sašuj ar diegu.

2. Pannā izkarsē sviestu un ar otiņu pārziež zivi. Tad karpu, ik pa laikam apgrozot, aptuveni 15 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā uz restēm. Pēc tam pārliek cepešpannā un ļauj cepties vēl 15 - 20 minūtes.

3. Pasniedz ar kartupeļiem vai dārzeņiem un salātiem.