Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Gatavoja: Liene Rezevska; Foto: Iveta Apškrūma

Šis kartupeļu un maltās gaļas sacepums, kam bagātīgi pievienoti arī sīpoli, tomāti un siers, ir viens no gardākajiem sacepumiem, kuru droši varu ieteikt visiem gaļas un kartupeļu ēdienu cienītājiem. Garšo vienkārši fantastiski!

Nepieciešams:

1 kg kartupeļu;
150 ml krējums;
700 g maltās gaļas;
2 lieli sīpoli;
5 ķiploka daiviņas;
3 tomāti;
pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas;
400 g Krievijas vai Holandes siera.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo un novāra ūdenī, kuram pievienota sāls pēc garšas, gandrīz gatavus. noņem no uguns, nokāš šķidrumu un nedaudz atdzesē, tad sagriež šķēlītēs;

2. Malto gaļu kopā ar pipariem un sāli apcep;

3. Atsevišķi apcep vienu sasmalcinātu sīpolu kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem;

4. Uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, liek kārtās visas sastāvdaļas sekojošā secībā:

- apakšā liek kārtu ar sagrieztām kartupeļu šķēlītēm,
- pāri kartupeļiem pārliek sacepto sīpolu un ķiploku kārtiņu,
- tad liek kārtu ar sagatavoto malto gaļu,
- maltās gaļas kārtu pārsmērē ar krējumu,
- liek vēl vienu kārtu ar kartupeļu šķēlītēm,
- virs kartupeļiem kārto ripiņās sagrieztus tomātus,
- tomātus pārkaisa ar pipariem un pārsmērē ar krējumu,
- virs tomātiem liek ripiņās nomizotu un gredzenos sagrieztu sīpolu,

5. Sagatavoto kārtojumu liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 15 minūtes. Tad sacepuma pa virsu pārkaisa sieru, kas sarīvēts uz rupjās sakņu rīves un turpina cept vēl aptuveni 20 minūtes. Gatavs!

Garšo vienkārši fantastiski!