Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes

Redakcija
Redakcija

Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes
Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Pupiņas, gaļa un kartupeļi vienmēr bijuši cieņā latviešu virtuvē, bet kad tos visus samaļ un saliek kopā, sanāk gardas, jo gardas kotletes. Garšvielas, ar kurām tās papildināt, protams, varat variēt, bet ķipoku gan noteikti pievienojiet.

Nepieciešams:

500 g maltas cūkgaļas,
200 ml vārītu pupiņu,
2 vārīti kartupeļi,
1 ola,
4 daiviņas ķiploka,
malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas,
rīvmaize,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Pupiņas un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu.

2. Bļodā liek malto gaļu, pievieno olu, sāli, piparus un caur ķiploku siedi izspiestu ķiploku. visu rūpīgi samaisa.

3. Gaļas masai pievieno pupiņu un kartupeļu masu. Abas masas samaisa kopā, lai veidotos viendabīga mīkla.

4. No mīklas viedo kotletītes. Katru kotletīti apvārta rīvmaizē un cep no abām pusēm skaisti brūnas.

Labu apetīti!