Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Sacepums ar tomātiem un gaļas bumbiņām

Redakcija
Redakcija

Tā vien gribas ko mājīgu un sātīgu, kas sniegtu sildošu spēcinājumu un iepriecinātu garšas kārpiņas? Gan krāsnī, gan uz pannas cepti ēdieni ir kā radīti saltajiem ziemas mēnešiem – tie pilda virtuvi ar kārdinošām smaržām, un to pagatavošana neprasa lielas pūles. Šajā sezonā gaļas produktu ražotāja “Rakvere” eksperti iesaka vienkāršu gardēžu recepti, ko pagatavot un baudīt ģimenes un draugu lokā.

Nepieciešams:

-Divas ēd.k. olīveļļas;
-Viena paciņa (320 g) “Rakvere” gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;
-Viens fenhelis, kapāts;
-Viens sīpols, kapāts;
-Viena ķiploka daiviņa, kapāta;
-Viena tēj.k. medus;
-400 g sašķaidītu tomātu konservu;
-Kapāti pētersīļi;
-Nedaudz rīvēta parmezāna siera;
-Sāls, pipari.

Pagatavošana:

Pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un viegli apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam izņem bumbiņas no pannas, ieliec kādā traukā un noliec malā. Pēc tam atkal pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un zemā temperatūrā, aptuveni piecas līdz septiņas minūtes cep sakapāto fenkeli, sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno medu un karsē, ik pa laikam samaisot. Tad pievieno tomātus un 100 ml ūdens un uzvāri. Ielej maisījumu keramiskajā formā, pievieno gaļas bumbiņas un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi. Cel laukā no cepeškrāsns, apkaisi ar rīvētu parmezānu un pētersīļiem un liec galdā! Klāt var pasniegt gan maizi, gan arī rīsus vai makaronus. Gardas vakariņas!