Plovs ar vistu un žāvētiem augļiem

Drukāt

Šo plovu pirmo reizi nogaršoju pie kādas savas draudzenes, kurai, tāpat kā man, patīk virtuvē eksperimentēt, lai ik pa brīdim pārsteigtu visus ar neredzētiem kulinārijas gardumiem.

Plovs ar vistu un žāvētiem augļiem

Nepieciešams:

3-4 svaigi vistas šķiņķīši,
150-200 g rīsu,
sauja žāvētu melno plūmju,
sauja žāvētu aprikožu,
sauja rozīņu,
2-3 tomāti,
ķiploks,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Plovu gatavo cepeškrāsnī- gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek dziļākā cepešpannā 200 grādu temperatūrā apbrūnināties.

2. Pievieno žāvētos augļus, ķiplokus un vēl nedaudz visu apcep.

3. Tad pievieno rīsus (vienmērīgi pa visu pannu), pārlej visu ar ūdeni tā, lai rīsi būtu nosegti un sautē līdz gatavībai. Pēc ūdens pievienošanas rīsus vairs nedrīkst maisīt.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,