Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem

Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem
Foto: Ivars Puķe

Pavasaris tuvojas ar krāsainiem tērpiem, puķēm un lūpām... Arī sātīgajiem pamatēdieniem tā vien kārojas pievienot vairāk kārdinoša košuma, ko ir iespējams panākt ar bagātīgu dārzeņu klāstu.

Nepieciešams:

400 - 500g cauraugušas cūkgaļas,
2 burkāni,
1 baklažāns,
3 - 4 anansa šķēles,
1 paprika,
1 sīpols,
3 - 4 ķiploka daiviņas,
eļļa cepšanai,
sāls,
pipari,
garšvielas.

Pagatavošana:

1. Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos un no abām pusēm apcep uz straujas liesmas.

2. Burkānus un sīpolus notīra, sarīvē uz rupjas rīves.

3. Papriku un baklažānus sasmalcina kubiņos.

4. Visus dārzeņus viegli apcep, nedaudz apsālot un piparojot.

5. Katlā, kurā vienādās proporcijās ieliets nedaudz eļļa un ūdens, kārtām liek gaļu un dārzeņus, sagrieztus ananasus, pievieno izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas. Sautē uz mazas liesmas aptuveni 25 - 30 minūtes.

Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem.