Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Maltās gaļas un sēņu pīrāgs

Maltās gaļas un sēņu pīrāgs
Maltās gaļas un sēņu pīrāgs

Foto: Ivars Puķe

Ziema ir laiks, kad ne tikai baudām un priecājamies par vasaras nogalē un rudenī sarūpētajiem konservējumiem, bet arī varam palutināties ar to visdažādākajiem pielietojumiem. Mūsu ģimenes krājumos vēl aizvien ledusskapja saldētavā ir baravikas un pieliekamajā – pašu gatavots lečo, taču to iztrūkumu viegli var aizstāt ar veikalā nopērkamiem šampinjoniem un kādu no tomātu mērcēm, bez tam, gatavojot šo pīrāgu, droši un radoši var variēt, izmantojot citas sastāvdaļas. Mums garšo!

Nepieciešams:

0,5 kg rauga vai rauga/kārtainās mīklas,
300 g maltās gaļas,
300 g sēņu,
1 neliels sīpols,
300 g lečo,
100 – 150 g rīvēta siera,
pāris ēdamkarotes eļļas,
sāls un pipari.

Pagatavošana:

1. Atsevišķi pannā apcep smalki sagrieztas sēnes ar sīpoliem un malto gaļu, nedaudz pievieno sāli un piparus.

2. Pannā ieklāj cepampapīru, ko nedaudz ieziež ar eļļu.

3. Izveltnē mīklu, liek uz pannas. Visos stūros no mīklas izgriež kvadrātiņus, lai būtu vieglāk veidot uzrullētās maliņas, kuras darina kā paaugstinātus bortiņus.

4. Uz mīklas kārtās liek malto gaļu, sēnes un sīpolus, pārlej ar lečo un dāsni pārkaisa ar rīvētu sieru.

5. Liek uzsildītā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep aptuveni 30 minūtes.

     [+] [-]

, 2012-02-08 10:50, pirms 12 gadiem
izskatās labi

     [+] [-]

, 2012-02-08 12:35, pirms 12 gadiem
Man arī savas sēnītes saldētavā. Nav gan baraviciņas, bet vienalga noderēs. Paldies par recepti, citādi neko vairāk par mērcēm, zupām un salātiem nevarēju izdomāt.