Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Liellopa gaļas ragū ar ingveru un kariju

Iesakām nobaudīt aromātisku gaļas ēdienu, kas satur pavisam maz kaloriju, taču, pateicoties garšvielām, ikkatrā virtuvē rada austrumniecisku gaisotni. Ingvers esot viena no senākajām garšvielām, ko iepazina Rietumeiropas iedzīvotāji, tā specifisko aromātu rada sastāvā esošās ēteriskās eļļas, bet mazliet rūgteno garšu - asā viela gingerols.

Nepieciešams:

800 g liellopa gaļas,
3 tomāti,
2 sīpoli,
2 ķiploka daiviņas,
1 gab. ingvera saknes ( aptuveni 4 cm),
2 tējk. ķimeņu,
150 g baltā jogurta,
1 - 2 ēdk. karija,
sāls,
sviests vai eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Liellopa gaļu griež gulaša lieluma gabaliņos.

2. Notīra sīpolus, ķiplokus, ingveru un sīki sasmalcina.

3. Katlā uzkarsē sviestu vai eļļu, un pa daļām uz straujas liesmas nedaudz apcep gaļu, ko izņem no katla.

4. Atlikušajās taukvielās, nemitīgi maisot , cep sīpolus, ķiplokus, un ingveru, līdz tie klūst zeltaini. Pievieno garšvielas.

5. Gaļu no jauna liek katlā, pārlej ar 1/2 l ūdens un sautē aptuveni 30 minūtes uz mazas liesmas.

6. Pa to laiku tomātus noplaucē ar verdošu ūdeni, novelk miziņu un sagriež 4 - 6 gabaliņos. Pievieno ēdienam un sautē vēl aptuveni 20 - 30 minūtes.

7. Jogurtu sajauc ar karija pulveri, pirms pasniegšanas pārlej gaļai.

Var rotāt ar zaļumiem, lieliski garšo ar rīsiem.

Labu apetīti!