Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Cepts cūkas stilbiņš ar sautētiem kāpostiem

Viens stilbiņš paredzēts vienai personai, taču tas parasti ir tik liels, ka ar to var pabarot visu ģimeni.

Nepieciešams:

1 cūkas stilbiņš,
500 g sautētu kāpostu,
kartupeļi,
sojas mērce,
sāls,
ķiploki,
pipari.

Pagatavošana:

1. Cūkas stilbiņu nomazgā, ierīvē ar sāli un sojas mērci. Liek dziļā pannā, pielej nedaudz ūdens un pieber veselas ķiploku daiviņas un piparus.

2. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 4 - 5 stundas, laiku pa laikam aplejot ar cepeša sulu.

Gatavo cepeti pasniedz ar sautētiem kāpostiem un vārītiem kartupeļiem.

     [+] [-]

, 2013-11-21 16:38, pirms 5 gadiem
Kā jebkuram cūkas cepetim, arī šim ādiņu jāsagriež rūtiņās, savādāk tā nebūs sagraužama. Ķiplokus labāk iebāzt gaļā iepriekš sadurstītos caurumos. Vislabālk izmantot cepeša pannu ar režģi, kas neļauj gaļai gulēt ūdenī. Ja cepeša pannas nav, palieciet zem gaļas apmērm 2 cm biezus skalus. Aplaistīšanai neizmantojiet tīru ūdeni, bet to, ko pirms cepšanas ielējāt pannā. Ļoti svarīgi, lai cepšanas laikā vienmēr zem cepeša būtu ūdens. Cepšanas ilgumu rēķina apmērām šādi - kg = h. Piem., ja ir 2 kg smags gaļas gabals, tas jācep apmēram 2 stundas. Lieti noder cepeša termometrs - gaļa būs gatava, kad termometrs tās centrā rādīs 69 grādus. Parasti saka, ka cepetis jācep līdz 72 grādiem, jo pie 70 grādiem iet bojā kaitīgās baktērijas, bet aizmirst piebilst, ka pie 70 grādiem sāk sabrukt olbaltumvielas un šūnas, iztek sulas un cepetis kļūst sauss. Kaitīgās baktērijas atrodas tikai cepeša ārpusē, bet tā cepšana laikā tiek pakļauta 200 grādu temperatūrai. Pirms sāc cepeti cept, uzsildi krāsni līdz vajadzīgajai temperatūrai. Ja sāksi laika atksaiti aukstai krāsnij, visu salaidīsi dēlī Var jau uzcept kaut kādu cepeti arī neievērojot neko no iepriekš minētā, bet tā jūs iegūsit sausu ceptu gaļu, nevis CEPETI

     [+] [-]

, 2013-11-21 16:40, pirms 5 gadiem
Vēl viens variants - liek cūkas kāju katlā un vāra gandrīz gatavu, tad liek karstā cepeškrāsnī un dacpe līdz galam. Apmēram tā cūkas stilbiņus gatavo Lido un citos ēstūžos, bet man tā nepatīk

     [+] [-]

, 2013-11-27 23:43, pirms 5 gadiem
Lieliska iespēja pelnīt internetā.. tiešām darbojās.
300$ par stundu pavadītu laiku internetā.. Get your Home Based Job Guranteed today and...
Pieregistrejies un sanem 20$