Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Menca folijā ar dārzeņiem un garšaugu sviestu

Viegla un pavasarīga, sulīga un aromātiska- tāda, lūk, ir folijā cepta menca ar garšaugu sviestu un dārzeņiem. Es pat teiktu, ka šī ir viena no gardākajām zivs receptēm, kuras burvībai grūti noturēties pretī.

Nepieciešams:
4 personām

800 g - 1 kg svaigas mencas,
1 baklažāns,
1 saldais kartupelis,
1 pastinaks,
8 daiviņas ķiploka,
80 g sviesta istabas temperatūrā,
saišķītis zaļo lociņu,
saišķītis svaigu diļļu,
saišķītis svaigu pētersīļu,
svaigi malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas,
olīveļļa dārzeņu apslacīšanai.

Pagatavošana:

1. Mencu notīra no zvīņām, ja nepieciešams, izķidā, nomazgā un sagriež porciju šķēlēs.

2. Sagatavo dārzeņus: saldo kartupeli un pastinaku nomizo, nomazgā un sagriež ripiņās, tad katru ripiņu pārgriež uz pusēm. Baklažānus sagriež ripiņās, pēc tam katru ripiņu- pabiezās strēmelēs. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Visus sagatavotos dārzeņus un garšaugus sadala četrās vienādās daļās.

3. Zaļumus (dilles, lociņus, pētersīļu lapiņas) sasmalcina un iemaisa sviestā. Sagatavoto garšaugu sviestu sadala četrās vienādās daļās.

4. Ņem četras palielas folijas sloksnes un uz katras vidū liek nedaudz sagatavoto saldo kartupeļu, pastinaka un baklažāna. Dārzeņus pārkaisa ar sāli, sasalcinātajiem ķiplokiem un apslaka ar eļļu. Pa virsu liek mencas šķēli, parkaisa ar pipariem sāli un pārsmērē ar garšaugu sviestu. Foliju aizloka ciet tā, lai veidotos sainītis.

5. Sagatavotos folijas sainīšus liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 - 30 minūtes.

6. Gatavus sainīšus izņem no cepeškrāsns, foliju atloka tā, lai veidotos tāda kā bļodiņa un tūlīt pasniedz. Pēc vēlēšanās katram sainītim var pievienot vārītu kartupeli.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma