Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 3


Cūkgaļas mērce ar burkāniem un kukurūzu

Šī ir bagātīga un sātīga mērce, kas gatavojama no kvalitatīvas cūkgaļas. Papildināta ar kraukšķīgām mazās kukurūzas vālītēm, saldu burkānu, pikantiem sīpoliem, ķiplokiem un svaigu krējumu, mērce iegūst īpaši maigu un reizē viegli pikantu garšu.

Nepieciešams:

500 g cūkas kakla karbonādes vai šķiņķa,
1 burkāns,
5 mazās kukurūzas vālītes,
1 sīpols,
3 daiviņas ķiploka,
2 ēdamkarotes kviešu miltu,
250 ml saldā krējuma,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Gaļu sagriež šķēlēs, tad katru šķēli strēmelītēs.

2. Traukā ieber miltus, liek iekšā sagrieztās gaļas strēmelītes un apvārta no visām pusēm.

3. Sīpolu un ķiplokus notīra, sasmalcina un liek pannā sakarsētā eļļā. Turpat pievieno miltos apvārtītās gaļas strēmelītes. Pārkaisa ar sāli, pipariem un, ik pa brīdim apmaisot, cep apmēram 10 minūtes, līdz gaļa apcepusies skaisti brūna.

4. Tad pannas saturu pārliek katliņā, pievieno salmiņos sagrieztus burkānus un gabaliņos sagrieztu kukurūzu. Visu pārlej ar saldo krējumu un liek uz lēnas uguns sautēties. Ja nepieciešams, var pieliet arī nedaudz ūdens. Sautē, līdz gaļa gatava.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja: Iveta Apškrūma