Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 0


Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Nepieciešams:

6 sarkanie sīpoli,
2 čili pipari,
5 tējkarotes brūnā cukura,
0,5 tējkarote kaltēta timiāna,
0,5 tējkarote sāls,
5 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
100 ml sausā sarkanvīna,
50 - 70 ml olīveļļas,
rīvēta miziņa no 1/2 apelsīna.

Pagatavošana:

1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās ripiņās vai pusripiņās (kā nu kuram labāk patīk).

2. Čili piparus sagriež ripiņās.

3. Katliņā ielej eļļu un kad tā uzkarsusi, ieber iekšā sagrieztos sīpolus un čili piparu ripiņas. Uz vidējas liesmas cep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Cepšanas laikā ik pa brīdim sīpoli jāapmaisa, sekojot līdzi, lai tie nepiedegtu un nekļūtu brūni.

3. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, tiem pieber brūno cukuru, sāli, kaltētu timiānu un pierīvē apelsīna miziņu. Pielej balzamiko etiķi un vīnu. Katliņam uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē vēl 15 minūtes.

4. Gatavu sīpolķopsi pārlej bļodiņā, atdzesē un pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma