Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 0



Kreoliešu mērce

Šī mērce lieliski garšo ar gaļu vai zivīm, taču, ja atturaties no gaļas lietošanas uzturā, tā būs gards papildinājums makaroniem. Ja vēlaties, varat mērcei pievienot arī sakapātas svaigas pētersīļu lapiņas.

Nepieciešams:

1 sīpols,
1 paprika,
500 g tomātu,
4 olīvas,
1 glāze baltvīna,
eļļa,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Vispirms gatavo tomātu pastu: tomātus blanšē karstā ūdenī, novelk tiem miziņu un mīkstumu sakapā. Sakapāto tomātu masu liek katliņā un uz mazas liesmas vāra 40 minūtes. Tad izberž caur sietu un tvaicē vēl 30 minūtes. Rezultātā jums ir izveidojusie pabieza masa.

2. Uz nelielas liesmas pannā apcep sasmalcinātu papriku un sīpolu. Kad tie izsautējušies mīksti, pievieno sasmalcinātas olīvas un tomātu pastu. Pieber sāli, piparus un pielej vīnu. tuprpina vārīt uz mazas liesmas vēl 15 minūtes.