Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:416, Did:0, useCase: 3


Focaccia – uzcep mājās populāro itāļu maizi

Redakcija
Redakcija

Focaccia – plāna itāļu maize, ko varētu dēvēt par picas prototipu. Parasti tā tiek cepta apaļas vai taisnstūra formas un rotāta ar olīvām, ķplokiem un zaļumiem.

Sastāvdaļas

400 ml ūdens
25 g rauga
50 g olīveļļas
2 tējkarotes sāls
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50—100 g svaigu augu garšvielu, piemēram, oregano, timiāna vai bazilika
250 g cieto kviešu miltu
apmēram 600 g kviešu miltu

Apsmērēšanai un garnējumam
50 g olīveļļas
1 rīvēta ķiploka daiviņa
10 saulē kaltēti un gabaliņos sagriezti tomāti
15-18 uz pusēm sagrieztas melnās olīvas
25 g pīniju riekstu
1 ēdamkarote kristālisko pārslu sāls

Izmanto virtuves kombainu.

Pagatvošana

1. Mīklas traukā iemīca raugu, ielej ūdeni un sīrupu un visu kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un garšvielas un, uzstādot nelielu ātrumu, maisa 2-3 minūtes. Pievieno eļļu un maisa vēl 10 minūtes. Tad pievieno sāli un, uzstādot lielu ātrumu, maisa 5-8 minūtes, līdz mīkla atdalās no trauka malām.

2. Ar olīveļļu iesmērē cepešpannu un ielej mīklu. Apsmērē ar olīveļļu mīklu un pārklāj ar foliju. Ļauj uzrūgt 2 stundas.

3. Izrullē mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un sagriež trīs daļās, kas savukārt jāsagriež 5-6 vienādi lielos gabalos.

4. Uzliek sagriezto mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Sajauc olīveļļu ar sarīvēto ķiploku. Ar pirkstiem iespiež bedrītes mīklā un apsmērē tās ar eļļu. Katrā iespiež divas olīvu pusītes un pāris tomātu gabaliņus. Pārkaisa ar pīniju riekstiem un pārslu sāli.

5. Plāti ievieto krāsnī ar temperatūru 250°C. Kārtīgi apsmidzina mīklu ar ūdeni. Cep 8 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

6. Focaccia drīkst sasaldēt. Saldētu maizi var sildīt pāris minūtes krāsnī pirms pasniegšanas.