Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0



Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte

Drukāt

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Nepieciešams:

300 g cūkas aknu,
300 g curaugušas cūkas krūtiņas,
2 lauru lapas,
1 liels sīpols,
10 melno piparu graudi,
10 balto piparu graudi,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Aknas un gaļu sagriež palielos gabalos un liek katlā. Pievieno lauru lapas, sīpolu, piparus un sāli pēc garšas. Visu pārlej ar ūdeni (tik daudz, lai gaļa būtu nosegta) un liek vārīties. Vāra, līdz aknas un gaļa gatava.

2. Gatavu gaļu un aknas izņem no katla un samaļ gaļas mašīnā.

3. Samalto masu liek bļodiņā, pārlej ar izkāstu buljonu, kurā vārījusies gaļa un rūpīgi samaisa.

4. Bļodu uz vairākām stundām liievieto ledusskapī, lai pastēte sastingst.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,