Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0



Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu

Redakcija
Redakcija

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Nepieciešams:

Sacepumam:
450 g nomizota svaiga ķirbja bez sēklām,
800 g vārītu kartupeļu,
1 sīpols,
2 olas,
50 - 80 g jebkura labi kūstoša siera,
šķipsniņa muskatrieksta,
svaigi malti melnie pipari,
sāls pēc garšas.

Piedevām:
svaigi zaļie lociņi un dilles,
2 šķēles cūkgaļas cauraudzīša,
līkums asinsdesas,
skābs krējums vai biezpiena mērce.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus, ķirbi un sīpolu samaļ gaļas mašīnā.

2. Samaltajai masai pierīvē šķipsniņu muskatrieksta, piesit olas, pieber sāli un piparus pēc garšas. visu samaisa un liek ietaukotā cepamtraukā.

3. Trauku ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes.

4. 10 minūtes pims cepšanas beigām sacepumu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

5. Cūkgaļas cauraudzīti sagriež nelielos kubiciņos un apcep kraukšķīgu. Uz pannas no abām pusēm apcep arī asinsdesu.

6. Gatavo sacepumu izņem no krāsns, sagriež porciju gabalos un liek uz šķīvja, pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem un cauraudzīša gabaliņiem. Klāt pievieno gabaliņu asinsdesas un biezpiena mērci vai skābu krējumu.

Biezpiena mērces recepti atradīsiet šeit.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma