Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0



Meža cūkas cepetis

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Nepieciešams:

2 kg meža cūkas gaļas (var būt arī buks, stirna vai kāds cits medījums),
1ķiploks,
8 šķēles speķa,
2 paciņas cepeša vai gaļas garšvielu maisījuma,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

1. Gaļas gabalu nomazgā un nosusina. Ķiploka daiviņas sagriež mazos gabaliņos un rūpīgi sadursta gaļā. Gaļu no visām pusēm apsāla, sapiparo, ierivē ar garšvielu maisījumu.

2. Speķi sagriež plānās sloksnītēs un pārklāj gaļai. Jāņem vērā, ka medījumu gaļa ir sausāka un sīkstāka kā citas, tāpēc tā jāķiploko un jāspeķo dāsnāk, arī garšvielas jāizmanto vairāk kā gatavojot parasto cūkas cepeti.

3. Tad gaļu rūpīgi ietin folijā un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, ik pa laikam cepešpannā pielejot ūdeni. Gaļa tiek cepta tik ilgi, cik tā sver -2 kg gabalu aptuveni 2 stundas.

4. Lai cepetis būtu sulīgs, foliju uzreiz neattin, bet ļauj gaļai ar garšvielām ievilkties vēl 6 - 8 stundas.

5. Tad cepeti no virsas apbrūnina vēl aptuveni 30 minūtes.