Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0



Kartupeļu klimpas

Redakcija
Redakcija

Kartupeļu klimpas ir viens no vienkāršākajiem ēdieniem, taču reizē arī viens no gardākajiem. Mūsdienās tās joprojām ir īpašā cieņā Vācijā, kur tās piedāvā pat smalkos un lepnos restorānos. Parasti tās pasniedz kā piedvu pie gaļas ēdieniem, taču ļoti labi tās garšo arī kopā ar krējuma mērci un zaļumiem.

Nepieciešams:

15 kartupeļi,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Piecus kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, izvāra un nokāš.

2. Pārējos 10 kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves, liek četrkārtīgi pārlocītā marlē un bļodā nospiež sulu. Nogaida, līdz no kartupeļu sulas bļodas apakšā izgulsnējas kartupeļu ciete. sulu nolej, bet cieti iemaisa rīvēto kartupeļu masā.

3. Vārītos kartupeļus sastampā biezenī. Karsto kartupeļu biezeni iemaisa aukstajā rīvēto kartupeļu masā un labi samaisa.

4. No kartupeļu masas veido klimpas, iegremdē tās verdošā sālsūenī un vāra 20 minūtes.