Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0



Pikanti saldskābā plūmju mērce

Šī mērce ir ideāla piedeva gaļas ēdieniem. To var gatavot vienai ēdienreizei, bet var arī savārīt vairāk un uzglabāt ledusskapī vai pagrabā vairākus mēnešus.

Receptes autors: tavavirtuve.lv

Nepieciešams:

1600 g plūmju bez kauliņiem
1 tējkarote malta ingvera,
1 tējkarote maltu melno piparu,
1 tējkarote koriandra,
2-3 ķiploka daiviņas,
2 sarkanie čili pipari ar visām sēklām,
200 g tumšā Muscovado,
5 ēdamkarotes vīna etiķa.

Pagatavošana:

1. Plūmes liek katlā, pievieno ķiplokus, sasmalcinātus sarkanos čili piparus, koriandru un uz lēnas uguns vāra 30 minūtes.

2. Tad katlu noņem no uguns un plūmju masu sabelenderē.

3. Katlu liek atpakaļ uz plīts, pievieno ingveru, maltus melnos piparus, Muscovado cukuru, uzvāra un turpina karsēt vēl 15 minūtes.

4. Beigās pielej vīna etiķi, pakarsē vēl pāris minūtes, tad karstu pilda burciņās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.