Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Marinēti mazie sīpoliņi

Redakcija
Redakcija

Marinēti mazie sīpoliņi ir garda piedeva dažādiem ēdieniem, taču pagatavot tos visbiežāk var tikai pavasara vai rudens sezonās, kad tiek veikti attiecīgi dārza darbi. Vieglāk ir tiem, kas audzē sīpolus paši, jo tad mazā izmēra garšaugu netrūkst. Taču, neskatoties ne uz ko, iesakām jums izmēģināt šo recepti, kad vien rodas āda iespēja. Lai sīpoliņus būtu vieglāk atbrīvot no mizām, iemērciet tos uz pusstundu aukstā ūdenī. Pēc tam ar dārzeņu naža palīdzību itin viegli tos notīrīsiet. Bet, ja gribat izvairīties no asarām, dariet to zem tekoša ūdens strūkliņas. Tad nebūs arī nepatīkamā aromāta.

Nepieciešams:
7 litru tilpuma burkai

500 g mazo sīpoliņu,
100 ml vīna etiķa vai 9% etiķa,
1/2 citrona,
sāls,
pipari,
cukues,
lauru lapas.

Pagatavošana:

1. Notīrītus sīpoliņus ieber plastmasas bļodā, pārber ar 1 tējkaroti ar kaudzīti sāls, apslaka ar puscitrona sulu un pārlej ar aukstu ūdenī tā, lai tas būtu vienā līmenī ar sīpoliem. Traukam uzliek vāku un ievieto uz diennakti ledusskapī.

2. Pēc tam trauku izņem no ledusskapja un šķidrumu nolej.

3. Emaljētā katliņā ielej 1.5 glāzes ūdens, pieber pustējkaroti sāls, 1 tējkaroti cukura, 1- 2 lauru lapas un dažus melno piparu graudiņus. Tad pielej pusglāzi 6% vīna etiķa un sagatavoto marinādi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

4. Kad marināde sāk vārīties, liesmu samazina un, vāji vāra (pie maziem burbulīšiem) 7- 8 minūtes.

5. Novārītos sīpoliņus izņem no katla un liek burciņā un pārlej ar karstu gatavo marinādi. Burciņas aizvāko ar metāla vāciņiem, apgriež otrādi un atdzesē. Uzglabā ledusskapī.

Ēšanai sīpoliņi ir gatavi pēc mēneša.

Lai izdodas un labi garšo!

Ievērībai!

Ja jums ir cita tilpuma burciņas, vispirms iepildiet tajās zaļus, notīrītus sīpolus, lai zinātu, cik daudz to vajadzēs. Sīpoliņus beriet iekšā vairāk (ar nelielu kaudzīti), jo karsēšanas procesā tie mazliet saplaks.