Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Brūkleņu ievārījums

Brūkleņu ievārījumu vēlams gatavot ar dažādu citu augļu piedevu, tad tas ir biezākas konsistences un aromātiskāks. Kā piedeva vislabāk noder āboli, bumbieri un plūmes. Brūklenes satur konservējošas vielas, tāpēc ievārījums labi uzglabājas un ziemā ir vērtīga piedeva dažādiem gaļas ēdieniem.

Nepieciešams:

2 kg brūkleņu,
600g ābolu,
400g bumbieru,
600g plūmju,
1,2 kg cukura.

Pagatavošana:

1. Nogatavojušās brūklenes pārlasa, pārlej ar aukstu ūdeni un 2 - 3 stundas atstāj, lai mazinātos rūgtums.

2. Tad ogas uz sieta nosusina, liek katlā un vāra.

3. Kad ogas nedaudz pašķīdušas, tām pievieno cukuru, nomizotus, šķēlēs sagrieztus bumbierus un turpina vārīt.

4. Pēc 10 minūtēm masai pievieno arī šķēlēs sagrieztus ābolus, bet vēl pēc 10 minūtēm - plūmes, kurām izņemti kauliņi. Visu vāra uz lēnas uguns, kamēr augļi iecukurojušies un kļūst caurspīdīgi.

5. Karstu ievārījumu pilda izkarsētās burkās un noslēdz ar noplaucētiem plastmasas vāciņiem.

Lai labi garšo!