Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Sāļie konservi- supergaršīgi!

Sāļie konservi- supergaršīgi!
Foto: Ivars Puķe

Spundēsim vasaru burkās un pudelēs, mucās un toveros! Lai pēc tam drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā kā džinu laistu to laukā, kas mums atgādinātu - bija taču saule, jūra un zibeņoti pērkona negaisi...Vienvārdsakot - konservēsim!

Stiprie gurķīši.

Nepieciešams:

2 kg gurķu
Marinādei:
200 g mārrutku,
500 g cukura,
300 g galda etiķa,
200 g ūdens,
5 ēdk. sāls.

Pagatavošana:

Nemizotus gurķus sagriež plānās šķēlēs. Sajauc mārrutkus, sāli, cukuru, un etiķi. Tad pielej ūdeni un vēlreiz visu apmaisa. Atstāj uz 20 - 24 stundām vēsumā, vēlams ik pa laikam apmaisot. Nav nepieciešams sterilizēt, pilda burkās un aizvāko ar metāla vāciņiem.

Gurķu un tomātu ievārījums.

Nepieciešams:

1 kg gurķu,
1 kg tomātu,
1 kg sīpolu,
200 g eļļas,
200 g galda etiķa,
5 ēdk. sāls,
5 ēdk. cukura.

Pagatavošana:

Katlā lej eļļu un sagrieztus sīpolus cep, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sarīvētus gurķus un smalki sagrieztus tomātus. Vāra, nepārtraukti maisot. Apmēram vienādās daļās pieber sāli un cukuru, pa ēdamkarotei pievieno galda etiķi. Atstāj uz 20 - 24 stundām, lai ievelkas. Strauji uzkarsē un pilda burkās, aizvāko ar metāla vāciņiem.