Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Kā marinēt ingveru mājas apstākļos

Redakcija
Redakcija

Kā marinēt ingveru mājas apstākļos
Marinēts ingvers - lieliska piedeva suši un sašimi

Šī recepte dāvās jums japāņu virtuves garšas nianses, kas tik ļoti iecienītas suši restorānos. Vienīgā atšķirība- krāsa. Mājas apstākļos marinēts ingvers būs krēmīgā nokrāsā. Kaut gan neliela kulināra viltībiņa- bietes šķēlīte, kas pievienota marinādei, piešķirs arī tik pierasto sarkanīgo nokrāsu.

Uzglabāt marinētu ingveru ledusskapī var vairākus mēnešus.

Marinēšanai izvēlaties tikai svaigu ingvera sakni, kas nav savītusi un sačokurojusies. Invera sagriešanai šķēlītēs, piemērotākais būs nevis nazi, bet dārzeņu mizojamais- tieši tas palīdzēs iegūt plānas un skaistas ingvera šķēlītes.

Nepieciešams:

100 g ingvera saknes,
100 ml rīsu etiķa (var aizstāt ar vīna vai ābolu etiķi),
1 tējkarote sāls.
1,5 ēdamkarotes cukura,
3,5 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana:

1. Ingvera sakni nomizo un sašķēlē plānās plāksnītēs. Pārkaisa ar sāli un labi samaisa tā, lai sāls tiktu klāt pie katras šķēles. Atstāj uz dažām stundām ievilkties.

2. Tikmēr gatavo marinādi: katliņā samaisa kopā etiķi, cukuru un ēdeni. Marinādi karsē uz vidējas liesmas tik ilgi, kamēr cukurs izkusis.

3. No ingvera šķēlītēm noskalo lieko sāli, šķēlītes nosusina un liek burkā. Pārlej ar karsto marinādi. Ja vēlas, lai ingvers iegūst sarkanīgu nokrāsu, marinādei pievieno bietes šķēlīti.

4. Burku aizvāko, ļauj tai atdzist, tad novieto ledusskapī.

P.S. Ja ingvera šķēlites sanākušas tādas biezākas, tad pirms iepildīšanas burkā, tās var apmēram 20 minūtes uz ļoti lēnas uguns pakarsēt marinādē.