Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Marinēti gurķi ziemai. Aukstais marinēšanas paņēmiens

Redakcija
Redakcija

Šis gurķu marinēšanas paņēmiens atšķiras ar to, ka gurķīši praktiski netiek pakļauti karstuma apstrādei. Tie nezaudē savu krāsu un ļoti labi uzglabājas Taču tā kā šis ir aukstais marinēšanas veids, tad burkai un vāciņam jābūt labi sterilizētiem. Jāpiebilst, ka pāraugušus gurķus pēc šīs receptes gatavot nevar.

Nepieciešams:

2 kg vienādu nelielu gurķīšu,
75 g sāls,
10 melno piparu graudi,
50 g degvīna,
20 g mārrutku lapu vai saknes,
1,5 l ūdens,
5 ķiršu lapas,
5 upeņu lapas,
1 ķiploka daiviņa,
3 diļļu ziedu čemuri.

Pagatavošana:

1. Gurķus rūpīgi nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, tūlīt to nolej un uzreiz pārlej ar aukstu ūdeni, kurā gurķus atstāj mirkt 2 -3 stundas.

2. Gurķus izņem no ūdens, notecina un kārto sterilizētā 3 litru burkā cieši vienu pie otra. starp gurķīšiem liek nomazgātas un nosusinātas ķiršu un upeņu lapas, plāksnītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, piparu graudiņus, diļļu ziedus.

3. Sagatavo sāls šķīdumu, (uz 1 litru karsta ūdens jārēķina 50 g sāls), pilnībā to atdzesē, tad pārlej gurķiem, pievieno 2 ēdamkarotes degvīna. Burku aiztaisa ar plastmasa vai aizvalcē ar metāla vāciņu.

4. Burku nekavējoties novieto aukstā vietā.

Gardus marinējumus vēlot, Tavavirtuve.lv