Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Izcili gardas marinētas sēnes

Šogad padevies izcils sēņu gads, diez vai izdodas salasīto uzreiz apēst. Konservējam! Starp citu, pēc šīs receptes var marinēt veikalā nopirktos šampinjonus. Tas noteikti sanāks lētāk, nekā pirkt gatavus.

Nepieciešams:
2 kg novārītu sēņu
Marinādei:
0,6 l ūdens,
1 ēdamkarote sāls,
1 ēdamkarote cukura,
8 smaržīgie pipari,
10 melnie pipari,
4 lauru lapas,
6 krustnagliņas,
2 daiviņas ķiploka,
2 sīpoli,
0,3 - 0,4 l. 9% galda etiķa.

Pagatavošana:

Katliņā ielej vajadzīgo ūdens daudzumu, ieliek garšvielas (piparus, lauru lapas, krustnagliņas) un vāra 5-8 min. Beigās pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru, ķiplokus un etiķi. Atdzisušu marinādi izkāš un aukstu pārlej sēnēm.